neděle 18. června 2017

Solné mýdlo





Obsahuje sůl z Mrtvého moře



Olivový olej proniká hluboko do pokožky a hydratuje ji zevnitř. Působí protizánětlivě a hojivě. Vitamíny A, D, K a E pokožku vyživují.

Kokosový olej se krásně se vstřebává a nezanechává mastný film. Je zvláště vhodný pro citlivou pokožku. Je velmi bohatý na antioxidanty. Díky kokosovému oleji je mýdlo pevné a má kyprou pěnu.

Ricínový olej má skvělé regenerační účinky, hojí, posiluje a chrání pokožku.

Bambucké máslo má vysoce hydratační účinek

Kakaové máslo má přírodní zvláčňující, hojící a obnovovací schopnosti. Podporuje elasticitu pokožky a pomáhá chránit pleť před živly, tradičně se používá k uklidnění suché a poškozené kůže, ale také napomáhá snižovat tvorbu strií!



Mořská sůl má antiseptické a dezinfekční účinky a svým obsahem minerálů příznivě působí na pokožku, vyživuje jí, uklidňuje a hojí. Je vhodná pro osoby trpící kožními chorobami


recept na solné mýdlo: 

150 g kokosového tuku
50 g kakaového másla
50 g bambuckého másla
15 g ricinového oleje
85 g olivového oleje pomace
133 g destil.vody
47 g NaOH
40 g soli z Mrtvého moře dáme do louhu,
do stopy dáme dalších 40g soli z Mrtvého moře
a badyánovou silici
1/2 směsi obarvíme červeným jílem





Voda v Mrtvém moři obsahuje více než 30% minerálů, což je 10x více než jiná moře. Vysoká koncentrace minerálů má blahodárný účinek při léčbě kožních nemocí - lupenky, ekzémů, akné a při léčbě revmatických a respiračních problémů i potíží pohybového aparátu. Koncentrace minerálů stimuluje metabolické funkce v buňkách a podporuje tak regeneraci - obnovu buněk



Badyánová silice se řadí mezi afrodiziaka, uklidňuje, pomáhá při špatném spánku a nespavosti. Badyánový olej je antiseptický, vhodný při nachlazení, usnadňuje a zpříjemňuje dýchání, klidní a mírní nadýmání, uvolňuje hladké svalstvo.


Upozornění týkající se přírodních mýdel:

  • rychleji se spotřebovávají
  • není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
  • když pořádně nevyschnou, tak některé(podle druhu obsažených olejů) jsou hodně mazlavé


Z mých zkušeností je nejvhodnější  při mytí s těmito mýdly používat následující typ  žínky :


Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.