čtvrtek 12. ledna 2023

Grandiflora Ziva . . .

Pro účast na pátečních květinových dnech si jejich zakladatelka Helga stanovila pravidla, jejichž nedodržení může vést ke smazání příspěvku. Od letošního roku převzala štafetu v organizování Friday-Flowerday ASTRID ( kterou tímto srdečně zdravím ze Severní Moravy).

Po vypuknutí ruské agrese můj blog účast na pátečních květinových dnech přerušil, když nejlépe mé pocity vystihla naše ministryně obrany, která prohlásila, že "květinami ve vlasech a holubicí míru banditu  Putina nezastavíme".

A tak byla pro účast mého blogu na případných dalších květinových dnech stanovena vlastní speciální podmínka, která jde nad rámec podmínek stanovených zakladatelkou Helgou:

"Jestli budeš chtít prezentovat kytky na Friday-Flowerday, zatímco kousek od našich hranic umírají lidé, musíš po dobu trvání ukrajinské války před vložením každého nového příspěvku poslat finanční příspěvek Ukrajinskému velvyslanectví určený k nákupu zbraní".

Speciální podmínka pro dnešek splněna a tak můžu dnes prezentovat opravdu skromnou květinovou náplň- pokojový narcis a snítky olivovníku.

Narcis je jen jeden, přestože iniciováno bylo celkem pět cibulek a podle návodu měly rozkvést do 6 týdnů, tedy ještě před vánocemi. No, stydím se ukázat, jak dopadly zbylé cibule, a to už jsou ve vodě přes 2 měsíce. Aspoň tedy jeden květ.

Ani ten ale dlouho na stole nevydržel-z jeho vůně mě brzy rozbolela hlava, takže putoval rychle pryč z obýváku.







3 komentáře:

  1. Škoda, že se narcisy nevydařily podle představ! A ano, její vůně je někdy až příliš silná. Máme tedy nerušený požitek při sledování.
    Vše nejlepší, tentokrát z Mnichova!
    Astrid

    OdpovědětVymazat
  2. Sehr schön sieht das wieder aus liebe Katka !!! Herzliche Grüße und einen schönen Abend, helga

    OdpovědětVymazat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.