středa 9. srpna 2017

Vánoční mýdlo s vůní punče


Recept na vánoční mýdlo:
200 g kokosového tuku
50 g kakaového másla
200 g palmového oleje
510 g olivového oleje
40 g včelího vosku
365 g destilované vody
133 g NaOH



Do stopy:
2 lžičky medu
20 g marockého jílu
10 g červeného jílu


Ovoněno E.O. a silicemi:
skořice
badyán
hřebíček
vanilka
pomeranč
citron
Dozdobeno zlatou micou


Upozornění týkající se přírodních mýdel:

  • rychleji se spotřebovávají
  • není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
  • když pořádně nevyschnou, tak některé(podle druhu obsažených olejů) jsou hodně mazlavé
Z mých zkušeností je nejvhodnější  při mytí s těmito mýdly používat následující typ  žínky :


Tahle žínka dokáže vytvořit pěnu  takřka z každého přírodního  mýdla

Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.