čtvrtek 7. března 2024

Pro účast na pátečních květinových dnech si jejich zakladatelka Helga stanovila pravidla, jejichž nedodržení může vést ke smazání příspěvku. Od  roku  2023 převzala štafetu v organizování Friday-Flowerday ASTRID (kterou tímto srdečně zdravím ze Severní Moravy).Po vypuknutí ruské agrese můj blog účast na pátečních květinových dnech přerušil, když nejlépe mé pocity vystihla naše ministryně obrany, která prohlásila, že "květinami ve vlasech a holubicí míru banditu  Putina nezastavíme".

A tak byla pro účast mého blogu na případných dalších květinových dnech stanovena vlastní speciální podmínka, která jde nad rámec těch, které byly stanoveny zakladatelkou Helgou:

"Jestli budeš chtít prezentovat květiny na Friday-Flowerday, zatímco kousek od našich hranic umírají lidé, musíš po dobu trvání ukrajinské války před vložením každého nového příspěvku poslat finanční příspěvek Ukrajinskému velvyslanectví určený k nákupu zbraní".

Speciální podmínka pro dnešek splněna, a protože UŽ  konečně po měsících půstu začínají na zahradě kvést první květy,  musely skončit ve váze. Narcisy, čemeřice, vrbové proutky. To je má jarní kytice pro dnešní květinový den u Astrid.






7 komentářů:

  1. Ah, wie herrlich Frühling (Narzissen) und Winter (Christrosen) in einer Vase vereint!
    Wie in der Natur draußen auch, da gibt der Frühling auch gerade alles, um den Winter zu überholen.
    Deine Freitagsblümchen fielen mir gleich ins Auge, gibt es bei mir doch heute auch leuchtende Narzissen.
    LG, Monika

    OdpovědětVymazat
  2. Das ist eine schöne Idee, wie Du die Blumen in die Vase gestellt hast und die Vase oder Krug auch. Da hast Du mich auf eine schöne Idee gebracht.
    Liebe Grüße, Elke

    OdpovědětVymazat
  3. Dein Strauß in den schönen, alten Krügen sieht toll aus, gefällt mir besonders gut.
    Liebe Grüße und ein schönes Wochenende.
    Tilla

    OdpovědětVymazat
  4. Vzduch je tu také studený, ale moje magnólie je v plném květu, mrkněte na blog zítra! - Nádherné, jak jaro už naplnilo váš krásný starý květináč! Také je dobré sledovat.
    Vše nejlepší do Ostravy!
    Astrid

    OdpovědětVymazat
  5. ...sieht das schön aus :O)))
    So lieben Gruß
    Gabi

    OdpovědětVymazat
  6. So wunderschön, die Vase ist ein Hingucker und mit dem Gelb der Blüten einfach nur herrlich.
    Lieben Gruß
    Nicole

    OdpovědětVymazat
  7. Wie schön die Blumen in dem alten Krug zur Geltung kommt, das gefällt mir mal richtig gut. Dazu die Zweige, ei, das hätte ich jetzt gerne genau so auf meinem Tisch. ;-)
    Liebe Grüße zu Dir
    Manu

    OdpovědětVymazat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.