Inspirací k výrobě mýdla je recept z knihy
"Přírodní mýdla" autorky Susan Miller Cavitch, konkrétně recept na mýdlo s lojovým nádechem
složení:olivový olej, avokádový olej,kokosový olej, měsíčková mast, mandlový olej, voda, NaOH, extrakt z grepových jader, E.O. a vonné silice
Mýdlo bylo ovoněno E.O. meduňka a silicemi rozmarýn a tymián
Měsíčková mast je vyrobena opakovaným vyškvařením květů měsíčků lékařského ve vepřovém sádle
Účinky měsíčkové masti jsou popsány např. zde:
nebo zde:
Druhá várka:
...jiná forma, jiný tvar, stejný recept...
k označení mýdla použita raznice-viz.:
Upozornění týkající se přírodních mýdel:
- rychleji se spotřebovávají
- není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
Z mých zkušeností je nejvhodnější při mytí s těmito mýdly používat následující typ žínky :
TIP: používám na mytí hlavně v létě na sluncem spálenou pokožku
Žádné komentáře:
Okomentovat
Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.