středa 28. června 2017

Bylinkové přírodní mýdlo se svěží vůní



K výrobě mýdla podle vlastního receptu byl mj. použit mandlový olej, v němž byla macerovaná máta.


K ovonění jedné části mýdla byl použit E.O. máta a zelený čaj.


K ovonění druhé části mýdla byla použita pepermintová přírodní silice.


Recept:
550 g olivového oleje pomace
50 g ricinového oleje
100 g mandlového oleje, v němž byla několik dní macerovaná máta)
150 g kokosového oleje
150 g palmového oleje
380 g vody
136 g NaOH


K obarvení části mýdla nazeleno byl použit kopřivový prášek.

 
Upozornění týkající se přírodních mýdel:

  • rychleji se spotřebovávají
  • není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
  • když pořádně nevyschnou, tak některé(podle druhu obsažených olejů) jsou hodně mazlavé


Z mých zkušeností je nejvhodnější  při mytí s těmito mýdly používat následující typ  žínky :



Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.