K výrobě mýdla podle vlastního receptu byl mj. použit mandlový olej, v němž byla macerovaná máta.
K ovonění jedné části mýdla byl použit E.O. máta a zelený čaj.
K ovonění druhé části mýdla byla použita pepermintová přírodní silice.
Recept:
550 g olivového oleje pomace
50 g ricinového oleje
100 g mandlového oleje, v němž byla několik dní macerovaná máta)
150 g kokosového oleje
150 g palmového oleje
380 g vody
136 g NaOH
K obarvení části mýdla nazeleno byl použit kopřivový prášek.
Upozornění týkající se přírodních mýdel:
- rychleji se spotřebovávají
- není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
Z mých zkušeností je nejvhodnější při mytí s těmito mýdly používat následující typ žínky :
Žádné komentáře:
Okomentovat
Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.