čtvrtek 31. srpna 2017

Malinové mýdlo s ostružinovou vůní II.


Recept na malinové mýdlo:

400 g olivového oleje pomace
50 g ricinového oleje
50 g kakaového másla
100 g kokosového tuku
228 g vody
81 g NaOH


Do roztoku vody a NaOH přidána 1/2 PL epsomské  soli


Do stopy přidán E.O. smíchaný s 1 PL škrobu a 3 PL sušených drcených malin


V mýdle byly cíleně ponechány zrnka malin pro peelingový efekt

Mýdlo bylo ovoněno E.O. ostružina s bazalkou





Upozornění týkající se přírodních mýdel:

  • rychleji se spotřebovávají
  • není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
  • když pořádně nevyschnou, tak některé(podle druhu obsažených olejů) jsou hodně mazlavé

Z mých zkušeností je nejvhodnější  při mytí s těmito mýdly používat následující typ  žínky :


Tahle žínka dokáže vytvořit pěnu  takřka z každého přírodního  mýdla



Povrch mýdla byl ozdoben okvětními plátky slézové růže

Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.