úterý 3. října 2017

Perníkové mýdlo


Recept na perníkové mýdlo:
200 g kokosového tuku
50 g kakaového másla
200 g palmového oleje
510 g olivového oleje
40 g včelího vosku
365 g destilované vody
133 g NaOH


Do stopy:
2 lžičky medu
20 g marockého jílu
10 g mleté skořice

Ovoněno E.O. :
kardamon
skořice
badyán

hřebíček






KARDAMON tvoří krásná vůně aromatického koření, vůně černého pepře, zázvoru, skořice a muškátového květu.

Jedná se o teplou, vyváženou vůni.




Upozornění týkající se přírodních mýdel:

  • rychleji se spotřebovávají
  • není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
  • když pořádně nevyschnou, tak některé(podle druhu obsažených olejů) jsou hodně mazlavé
Z mých zkušeností je nejvhodnější  při mytí s těmito mýdly používat následující typ  žínky :


Tahle žínka dokáže vytvořit pěnu  takřka z každého přírodního  mýdla



Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.