Recept na perníkové mýdlo:
200 g kokosového tuku
50 g kakaového másla
200 g palmového oleje
510 g olivového oleje
40 g včelího vosku
365 g destilované vody
133 g NaOH
Do stopy:
2 lžičky medu
20 g marockého jílu
10 g mleté skořice
Ovoněno E.O. :
kardamon
kardamon
skořice
badyán
hřebíček
KARDAMON tvoří krásná vůně aromatického koření, vůně černého pepře, zázvoru, skořice a muškátového květu.
Jedná se o teplou, vyváženou vůni.
Upozornění týkající se přírodních mýdel:
- rychleji se spotřebovávají
- není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
Z mých zkušeností je nejvhodnější při mytí s těmito mýdly používat následující typ žínky :
Tahle žínka dokáže vytvořit pěnu takřka z každého přírodního mýdla
Žádné komentáře:
Okomentovat
Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.