Recept na ostružinové mýdlo:
600 g olivového oleje pomace
100 g ricinového oleje
100 g kakaového másla
200 g kokosového tuku
380 g vody
136 g NaOH
Do roztoku vody a NaOH přidána 1/2 PL epsomské soli
Do olejové fáze přidán extrakt z grepových jader
Do stopy přidán E.O. smíchaný s 1 PL škrobu a 1 PL sušených drcených osružin
Mýdlo ovoněno E.O.ostružina s bazalkou
Upozornění týkající se přírodních mýdel:
- rychleji se spotřebovávají
- není vhodné je nechávat ve vodě-mohly by se rozpustit
Z mých zkušeností je nejvhodnější při mytí těmito mýdly používat následující typ žínky, která dokáže vytvořit pěnu z takřka každého přírodního mýdla:
Mýdlo je ozdobeno sušenými květy červené růže, oranžového měsíčku a modré chrpy, které jsou připomínkou končícího léta.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.