pondělí 14. listopadu 2022

Kdoulové želé

Kdoule mytím zbavíme chloupků.

Odstraníme stopku a zbytky kalichu, kdoule nakrájíme i se slupkou a jadřinci a ve vodě  se šťávou z 1 citronu vaříme cca 45 minut.

Přecedíme přes utěrku vloženou do sítka,  hmotu v chladu necháme přes noc okapat, neždímáme, aby želé nebylo kalné.

Do kdoulové vody druhý den přidáme cukr krystal ( hnědý zbarví želé hodně do tmava,  v mém případě tedy byl přidán bílý) v poměru na  1 kg kdoulové šťávy 750 g cukru.

Na mírném ohni vaříme  cca 45 minut nebo než hmota zželírovatí.

Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, na 15 minut otočíme dnem vzhůru.







 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.