Kdoule mytím zbavíme chloupků.
Odstraníme stopku a zbytky kalichu, kdoule nakrájíme i se slupkou a jadřinci a ve vodě se šťávou z 1 citronu vaříme cca 45 minut.
Přecedíme přes utěrku vloženou do sítka, hmotu v chladu necháme přes noc okapat, neždímáme, aby želé nebylo kalné.
Do kdoulové vody druhý den přidáme cukr krystal ( hnědý zbarví želé hodně do tmava, v mém případě tedy byl přidán bílý) v poměru na 1 kg kdoulové šťávy 750 g cukru.
Na mírném ohni vaříme cca 45 minut nebo než hmota zželírovatí.
Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, na 15 minut otočíme dnem vzhůru.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.