pátek 29. prosince 2023

Orchidej




Pro účast na pátečních květinových dnech si jejich zakladatelka Helga stanovila pravidla, jejichž nedodržení může vést ke smazání příspěvku. Od letošního roku převzala štafetu v organizování Friday-Flowerday Astrid (kterou tímto srdečně zdravím ze Severní Moravy).

Po vypuknutí ruské agrese můj blog účast na pátečních květinových dnech přerušil, když nejlépe mé pocity vystihla naše ministryně obrany, která prohlásila, že "květinami ve vlasech a holubicí míru banditu  Putina nezastavíme".

A tak byla pro účast mého blogu na případných dalších květinových dnech stanovena vlastní speciální podmínka, která jde nad rámec těch, které byly stanoveny zakladatelkou Helgou:

"Jestli budeš chtít prezentovat květiny na Friday-Flowerday, zatímco kousek od našich hranic umírají lidé, musíš po dobu trvání ukrajinské války před vložením každého nového příspěvku poslat finanční příspěvek Ukrajinskému velvyslanectví určený k nákupu zbraní".

Speciální podmínka pro dnešek splněna, a tak aby bylo možné se dnes  připojit k Astrid, padl za oběť jeden stonek bíle kvetoucí orchideje, která skončila ve váze s jedlovou větvičkou, krásnoplodkou,  větvemi magnólie a olivovníku. 

2 komentáře:

  1. Die weiße Orchidee sieht wunderschön in der Vase aus. Hast du gut ausgesucht.
    Liebe Grüße und einen guten Rutsch ins Jahr 2024.
    Tilla

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad dát bílé orchideje do váz se zimními evergreeny!
    Milá Katko, jsem moc ráda, že jsem tě našla přes páteční Flowerday! Toto spojení s vlastí předků mé matky je dobré a ukazuje mi sílu evropského myšlení.
    Šťastný nový rok 2024!
    S pozdravem
    Astrid

    OdpovědětVymazat

Předem děkuji za případný komenář k tomuto příspěvku. Pokud svůj komentář nevidíte, zřejmě čeká na schválení; děkuji za pochopení.